Conferința de Educație Timpurie 2017

SINGURUL EVENIMENT DEDICAT EDUCAȚIEI TIMPURII CU
ACCES GRATUIT EDUCATORILOR DIN SISTEMUL PUBLIC DE ÎNVĂȚĂMÂNT
SINGURUL EVENIMENT DEDICAT EDUCAȚIEI TIMPURII CU ACCES GRATUIT EDUCATORILOR DIN SISTEMUL PUBLIC DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Cea de a 4-a ediție a ”Conferinței de Educație Timpurie”, organizată de Fundația Acorns, prin divizia de evenimente First7- Parents & Educators Coaching, a avut loc în perioada 25-27 octombrie, la București.

Tema conferinței, ”Predare cu entuziasm pentru copii fericiți”, a fost abordată de experți în educație din Anglia, Irlanda, Scoția și România din perspective complementare, creând premise pentru alinierea sistemului de învățământ preșcolar la modelele performante din Europa de Vest.

Specialiștii internaționali în educație preșcolară prezenți la eveniment au oferit celor peste 100 de educatori metode inovatoare de îmbunătățire a modului de predare, lecții motivaționale și experiențe care le-au îmbogățit creativitatea și, desigur, entuziasmul.

”Predare cu entuziasm pentru copii fericiți”

Conferința a debutat cu workshop-ul lui Jane Bright, un trainer cu experiență în aria de management a clasei de copii și a atitudinilor unui educator eficient. Subiectele principale ale sesiunii au fost abordarea pozitivă a unui grup de copii și cauzele ce stau la baza unui management defectuos al clasei. Toți educatorii din sală s-au implicat în dezbaterea referitoare la tipologiile de comportament negativ care pot apărea în clasă, iar Jane Bright a oferit soluții inovatoare de preîntâmpinare și îndreptare a acestora.

Expert în leadership educațional, Helen O’Donoghue a susținut o sesiune profund motivațională pentru educatorii prezenți la ”Conferința de educație timpurie”. Cu o experiență de 25 de ani în calitate de promotor a numeroase programe educaționale din Marea Britanie, Olanda, Elveția, Franța, Malaezia, China, Vietnam și Arabia Saudită, Helen a oferit educatorilor concluzii ale unor studii internaționale și strategii de dezvoltare a primelor abilități de gândire critică în rândul copiilor mici.

Shonette Bason Wood, ”The Happiness Speaker” a provocat audiența la dans și joc, condimentând workshop-ul despre instaurarea fericirii în clasă cu glume și activități interactive. Shonette a vorbit despre “superputerile” educatorului și importanța acestei vocații și a oferit soluții practice pentru schimbarea atmosferei în echipă, atât în clasă, cât și la nivel personal.

Cunoscută pentru proiectul său Mud Pie Mandy, Mandy Tullock a adaptat sesiunea sa, pe care în mod normal o desfășoară alături de echipe educaționale în parc, la sala de conferință și a adus elemente ale naturii în interior. Cu crengi imense de salcie, pietre și sfoară colorată, Mandy a demonstrat că fericirea vine din lucruri mărunte, iar creativitatea contribuie la instaurarea ei. Educatorii au aflat despre importanța jocului în aer liber asupra dezvoltării fizice, emoționale și intelectuale și cum se pot inspira din curricula britanică pentru a aduce un plus de valoare în grădinițele lor.

Aflată deja pentru a patra oară în România, îndrăgita Helen Battelley a susținut un workshop dinamic și creativ despre rolul mișcării în predare și a oferit numeroase activități și materiale, ideale pentru a fi folosite de educatori la întoarcerea între copii.

Conferința de educație timpurie 2017 a fost încheiată, în ton optimist, de Valentina Secară, președintele Fundației Acorns și inițiator a numeroase proiecte de formare și susținere a educatorilor. Lista cu cele 12 moduri de a introduce și păstra entuziasmul în clasă i-a inspirat pe educatori și i-a motivat să aplice și chiar să împărtășească informațiile învățate. La final, fiecare participant a realizat o listă cu 7 cele mai bune idei culese de la Conferință.

Mi-am început cariera ca  educator și știu despre pasiunea imensă ce caracterizează vocația de dascăl. Cu aceeași pasiune, Fundația Acorns organizează anual ”Conferința de educație timpurie”, pentru a-i susține și a le oferi educatorilor acces la evoluție profesională. Formarea angajaților din instituțiile preșcolare este un proces continuu, care necesită informație relevantă și actualizată.  Acest eveniment oferă acces gratuit educatorilor din sistemul de stat, lucru care este posibil datorită susținerii sponsorilor și partenerilor care aleg să investească în educație

Valentina Secară,
director general Fundația Acorns.

Strada Popa Soare 63 București 030167

Cea de-a 7 a ediție a Conferinței de Educație Timpurie este organizat de Fundația Acorns, prin divizia de training First7 – Parents & Educators Coaching. Manifestarea se adresează educatorilor, învățătorilor, psihologilor, pedagogilor, îngrijitorilor și asistenților medicali din creșe, grădinițe și școli, precum și coordonatorilor responsabili cu întocmirea planificărilor pentru activitățile educaționale ale copiilor cu vârste între 0 și 10 ani. Accesul este GRATUIT pentru personalul de învățământ preșcolar și primar din sistemul public și privat.

Participarea gratuită la eveniment este gestul simbolic al celor de la First 7 și al sponsorilor pentru susținerea educației timpurii din România, în această etapă fragilă a existenței sale.

 

Eveniment organizat cu sprijinul Camerei de Comerț Româno-Britanice și al Camerei de Comerț Româno-Olandeze.

Conferința de Educație Timpurie 2017

SINGURUL EVENIMENT DEDICAT EDUCAȚIEI TIMPURII CU
ACCES GRATUIT EDUCATORILOR DIN SISTEMUL PUBLIC DE ÎNVĂȚĂMÂNT
SINGURUL EVENIMENT DEDICAT EDUCAȚIEI TIMPURII CU ACCES GRATUIT EDUCATORILOR DIN SISTEMUL PUBLIC DE ÎNVĂȚĂMÂNT